Alle blogjes

In het voetspoor van Balkenende

“Wat heb jij nou weer?”, was een veel gestelde vraag toen ik na een week of wat weer eens langskwam op de politieke markt. Op krukken, want lopen en autorijden zijn me uitdrukkelijk ontraden. Ik was met blote voeten in de rail van de schuifdeur gestapt. De rail speelde voor flessenopener, mijn grote teen speelde voor flesje. Auw!

Even kort naar gekeken. Een pleister leek mij voldoende. Maar een dag later was de teen rood, later werd mijn wreef rood en het liep al tot mijn enkel en scheenbeen toen ook ik vond dat een dokter er naar moest kijken. Daar aangekomen haalde ik met mijn pleister ook de hele huid van mijn teen. “Ga jij maar naar het ziekenhuis en neem je pyjama maar mee”, zei mijn huiarts. “Zware ontsteking.”

Afijn: totaal 10 dagen in het ziekenhuis aan het infuus. En bij elkaar zo’n 5 weken er mee bezig. Nou ja bezig..? Liggen op de bank en in bed. Maar goed, het einde is in zicht. Ontsteking is weg, maar de wond geneest nogal langzaam. Af en toe ga ik met iemand naar even naar iets te doen en dan weer naar huis. Weer op de bank. Weer slechte TV kijken, en soms goede. Moe en slappe spieren in mijn benen. Maar ook een paar kilo afgevallen. Elk nadeel heb…

“Een soort Balkenende-teen dus…”, zei iemand. En dat begreep iedereen aan wie ik dat later herhaalde. “Ik treed in zijn voetsporen”, grapte ik er achteraan. “Als je dat maar laat!”,  riepen  veel terug. Tja, ’t is mijn favoriet ook niet. (wie wel weet ik op het moment ook niet, maar dat even tussen haakjes). En dan recent weer dat gedoe over de president van Europa, wat die kan worden omdat ie zo kleurloos is.  Nee, daar wil ik niet op lijken.

Daarom wil ik dit moment even aangrijpen voor de volgende officiële mededeling: Ik wordt niet genoemd als president van Europa. Ik ben ook geen kandidaat. En ik ben ook niet gevraagd en vermoed dat er geen lobby gaande is. Wel kan ik melden dat ik kandidaat-raadslid ben voor Leefbaar Almere. Ik ben bezig met de agenda voor Almere! 3 Maart 2010 kan je op mij stemmen.


Shitterde shitty…Balkenende is ook begonnen als raadslid! Toch een beetje in zijn voetsporen dus…