Alle blogjes

Dromen tot einde schrijfblokkade

De schrijfblokkade is nu al anderhalf jaar aan de gang. Een fatsoenlijk stukje schrijven lukt niet, ik begin er simpelweg niet meer aan. Het eindigt vaak in een teleurstelling. Ik ben te gefocust op politiek, te moe, te geblesseerd en heb daardoor te weinig zicht op de kwinkslagen die om mij heen gebeuren. In mijn dromen heb ik die momenten wel. Daar breng ik zaken met elkaar in verband.

 

 

Zo droomde ik een keer van een lollige Raymond de Roon, lid voor de partij van Geert zowel in de Tweede Kamer als hier in de gemeenteraad. Prima verhaaltje lijkt me toch, werd er zelf lachend wakker van... Gestart met schrijven en dan [plop] is het moment weg. Zo droomde ik trouwens ook ... Oh die kan ik wel even vertellen:

Ik had me kapot geërgerd aan Ben Cramer die voor 50Plus het liedje "blijf van mijn poen af" galmde. In die zelfde periode was er een artikeltje over een bijeenkomst van ondernemers uit Almere. De gemeente wilde graag weten of het economisch beleid naar tevredenheid verliep. Er werden stellingen voorgelegd en de zaal kon reageren middels petje op petje af.

Genoeg ambtenaren in de zaal om het beleid met de hakken over de sloot petje op te krijgen. En zowel de methode -infantiel gedoe, stel gewoon een vraag- als de uitkomst irriteerde mij enorm. Ik moet die gedachte mee naar bed hebben genomen om er in mijn dromen een fantastische televisie spelshow van te breien voor Omroep Max: Toepetje op toepetje af! Hilarisch toch?

Nou er weer voor zorgen dat ik er weer een aardig artikeltje van kan maken.