Alle blogjes

Veel reacties

Wat enorm fijn om alle wensen en aanmoedigingen te lezen, hier op Facebook en via mail en sms. Redelijk massaal. Dat doet niet alleen mij goed, maar ook Cecil en mijn familie. Dank jullie wel.

Goed, vandaag is het dan zover. Bijna een week nadat ik hoorde dat mijn onderbeen niet meer te redden is. Die week kwam goed uit want alle ontstekingen zijn nu weg, wat de kans op een goed herstel bevordert. Bovendien ben ik aangesterkt, topfit eigenlijk, na het bedwingen van de koortsen longontsteking die ik bijna 3 weken geleden mee nam toen ik in het ziekenhuis werd opgenomen.

Rond 13:30 word ik geopereerd. Beetje afhankelijk van hoe de operaties voor mij verlopen. Het duurt ongeveer 45 minuten. Vond het een beetje tegen vallen qua tijd. Had het langer verwacht. Maar zoals de chirurg antwoordde toen ik daar wat over vroeg: 'in de tijd van Napoleon duurde het 30 seconde, maar ging er wel heel veel mis. Het is een relatief eenvoudige ingreep'. Humor, tegelijkertijd geruststellend, een arts die aanvoelt dat ik dit soort teksten kan hebben, daar heb ik wat aan.