Alle blogjes

Wordt Ali B. mijn vriend? ***UPDATE 11 maart 2008****

Door die sympathieke actie om AlmereIsMooi op Hyves te starten, ben ik op die netwerksite terecht gekomen en heb daar eens rondgekeken. Populair taalgebruik voert de boventoon en dit is blijkbaar een wijze van moderne gezelligheid. Ik hoor in mijn omgeving nooit iemand over Hyves. Ken het ook niet. Geen  idee verder wat ik er mee moet of ga doen, maar ik vond dat ik gewoon eens met de massa mee moest doen. Niet dat dwarse. Ik was ook al de allerlaatste met een Senseo.

Nu gewoon eens lekker mijn haar los en lekker rondhollen in het digitale park. Na mij ingeschreven te hebben, voerde ik de school in waar ik het naar meest mijn zin heb gehad, en voegde nog wat info en foto’s toe. En toen ging ik op zoek naar bekenden om die toe te voegen aan mijn netwerk. Zo’n iemand is dan je vriend.

Het kan zijn dat ik een overdreven drempel heb voordat je door mij als vriend bestempeld wordt. Zo heb ik jarenlang mijn goede vriend René geadresseerd met “vriend i.o.” Bekenden die vriend zijn geworden hebben zich daar een jarenlange omgang voor moeten laten welgevallen. Vol pieken en dalen. Liefde en botte eerlijkheid.

Goede vrienden die beste vriend willen worden (hoogst haalbare) moeten  daar echt even de tijd voor nemen. Daarnaast moeten zij voldoen aan de tegeltekst “Een beste vriend is iemand die alles van je weet en tóch je vriend is”. Die eer is tot op heden twee mensen toegekomen. Edwin ken ik van af mijn tweede en Nico sinds de eerste klas van de MAVO, toch ook alweer bijna 30 jaar.

Op zoek dus naar bekenden, sorry: vrienden, te beginnen in Almere. De zoekopdracht levert ruim 5000 resultaten op. Dat is wat veel om door te worstelen. Leuk voor op een zondag en dan moet het ook nog echt vre-se-lijk regenen.

Bovenaan de lijst staat Ali B. Hij heeft ruim 72000 vrienden. Lijkt mij een gezellige verjaardag in huize B. Ik ken Ali niet persoonlijk, maar het lijkt mij een boeiende persoonlijkheid. Ik hoop daarom dat hij positief reageert op de uitnodiging mijn vriend te worden. Dan heb ik er in één klap heel veel vrienden bij, want vrienden van mijn vrienden zijn ook míjn vrienden.

Wilt u ook mijn vriend worden? Kom dan even naar mijn Hyvesplek

***UPDATE 11 maart 2008**** 

Vanochtend om 10:51 kwam het verlossende bericht binnen:

"Ali B accepteert je uitnodiging en is toegevoegd aan je vrienden!"

Mijn dag kan niet meer stuk!