Alle blogjes

Nogmaals: Ad Bos moet Almeerder worden.

Vandaag weer bij Zembla: de klokkenluiders. Reden om nog een keertje een artikel te plaatsen dat ik op 22 oktober 2007 schreef voor de website van Leefbaar Almere.

Een paar weken geleden was Ad Bos op de televisie. Wie? Ad Bos (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ad_Bos), de "klokkenluider van de bouwfraude". Hij woont nu in alles wat hij nog bezit: een camper, die hij bij de gratie van een aardige boer naast een boerderij mag neerzetten. De man bezit verder niets meer, behalve schulden. Nederland gaat niet goed om met klokkenluiders, vind ik. Waar deze Ad Bos best een held genoemd kan worden, wordt hij politiek correct keurig genegeerd. Hij bezit niks en krijgt nergens werk.

Ook Bos heeft zich schuldig gemaakt aan fraude, is daarvoor veroordeeld. Maar waar we wel bezig gaan met andere bestraften om hen terug te begeleiden naar de maatschappij, tot TBS-ers aan toe, laten we de klokkenluider rustig ten onder gaan.

Ik durf de stelling wel aan dar Bos Almere heeft behoed voor veel ellende, ondanks het feit dat destijds werd geconcludeerd (door wie weet ik eigenlijk niet...)  dat er in de grootste bouwput van Nederland, onze mooie stad, niet is gefraudeerd.

Daarom zou Almere een voorbeeld kunnen stellen voor de rest van Nederland daar waar het klokkenluiders betreft.

Leefbaar Almere vindt dat we Ad Bos moeten huisvesten en hem werk moeten aanbieden. Verder geen speciale behandeling. Dus geen gratis huis, maar gewoon waardig werken en wonen.  Een functie in bouwcontrole lijkt mij uitstekend passen.