Alle blogjes

Er loopt een dikke man door beeld

“Moet dat nou echt?”, vraag ik aan de verslaggeefster. “Ja, we hebben beeld nodig om een introductietekst overheen te leggen”, antwoordt ze beslist. En dus hobbel ik richting een steegje om daarna weer richting de camera terug  te lopen. “Ik vind dit helemaal niets”, roep ik nog, maar het hoort er bij hoor ik. Leuk hoor media-aandacht voor een onderwerp, maar ik geloof niet dat ik er goed in ben. Die interviews, het gaat me in ieder geval niet makkelijk af.

“Wil je het nog één keer doen?”, vraagt de vriendelijke cameraman. Jajaja… Twee dagen later zie ik het resultaat op televisie. Even kijken hoe ik de montage heb overleefd. Is de boodschap duidelijk? Begrijp ik mezelf? Want dat is wel het minste…Ik zie een bewoner die te maken heeft met mijn onderwerp en dan… Mijn Gód, wat waggelt daar in vredesnaam door beeld..?

Voordat dit item opgenomen werd had ik een vergaderingetje op het stadhuis en daarna zou ik op mijn gemakje richting de afgesproken locatie in Almere Buiten gaan. Tot mijn vrouw belde. Ze was aan het trainen met de honden in het bos en het begon te onweren. Of ik één van de honden even op wilde halen, want die is bang voor onweer. “Als jij eens gewoon naar huis gaat met dit weer”, roep ik door het mobieltje.

Foute opmerking! Er móest natuurlijk getraind worden. En dus rij ik een kwartiertje later ergens bij Overgooi door het bos, op zoek naar malloten met honden in de regen. Al rijdend bel ik de verslaggeefster, niet hands free natuurlijk, dat ik het misschien niet haal, of misschien toch wel…Buiten is het drukkend benauwd. Onweer recht boven mijn auto.  En ineens kreeg ik iets wat ik niet vaak meer heb: haast. En daar hou ik niet van.

Er loopt een meneer door beeld die te zwaar is, gehaast is, vermoeid is en niet vlotjes loopt. “Zit ik daarvoor twee keer per week anderhalf uur in de sportschool..?”, roep ik tegen de televisie. Die antwoord met een close-up. “Het gaat om de inhoud, niet om de verpakking”, spreek ik mijzelf moed in. "En op televisie lijk je 30 kilo zwaarder". Deze zomer wordt het iedere dag sporten! En minder haast met alles. Na de vakantie ben ik weer beschikbaar voor televisie-interviews…