Alle blogjes

Vakantie voor een man alleen

De vakantie is begonnen. Vrouwlief is vanochtend met haar ouders richting Amerika vertrokken voor familiebezoek en ik ben 16 dagen man alleen met kinderen. De kinderen zijn in dit geval onze drie honden. Ik besloot om de eerste dag even alle klusjes weg te werken, zodat ook ik daarna van vakantie kan spreken. En nadat de taxi om 6:15 richting Schiphol reed voegde ik het daad bij het woord: eerst koffie!

De was had ik gisteren al gesorteerd. En toen ik een uurtje later op de bank wakker werd met een halfvolle mok koude koffie in mijn hand en een hond naast me die naar koffie ruikt, besloot ik mijn eerste wasje te draaien. Vol goede moed loop ik richting het stookhok waar een lege wasmachine mij verwachtingsvol opwacht. Er is keuze uit drie wasmanden en een bergje hondenkleedjes uit de auto van mijn vrouw. 

Vorige week had ik ineens zo’n moment: de tijd dat ik alleen maar in T-shirts rondloop moest maar eens voorbij zijn. En zo liep ik op koopzondag in de V&D, want het hoeft niet direct té hip. Halfuurtje later weer naar buiten met twee polos en een overhemd met korte mouwen. En ik moet zeggen die laatste zit echt ongelofelijk lekker. Wel over m’n broek gedragen, want de overgang moet niet te groot zijn. Jarenlange dwarsheid werd met terugwerkende kracht betreurd.

Ik begin met de mand met waar dat overhemd in ligt met de vele T-shirts. Hierna doe ik dan de broeken, beide in een kort programma op lage toeren. En alles tezamen hang ik dan te drogen aan de leibomen in onze tuin. Vroeger ging alles de droger in, maar tegenwoordig ben ik milieubewust. Nog niet optimaal, want de derde wasmand, sokken, onderbroeken en handdoeken gaat wel de droger in. Duurzaam is best maar ’t moet wel leuk blijven.

Maar opeens is het donker en muisstil.  Stroomstoring. De vakantie is net twee uur bezig en daar gaat mijn schema! Ik wil koffie en schakel over op de campingmodus: koffie met de hand gezet, gewoon met kokend water. Hebben we nog een fluitketel, vraag ik me af. Ik zet maar een pannetje water op het vuur. Dit zijn de momenten dat ik besef dat ik erg op mijn luxe gesteld ben en zonder stroom niet functioneer. Het klusjesschema ligt op z’n gat en ik ga weer naar bed. De vakantie is echt begonnen… met uitslapen!