Alle blogjes

't College van B&W: leuker kunnen we het niet maken

Ik weet niet of het u wel eens is opgevallen, maar als de belastingdienst u iets pijnlijks te melden heeft ploft de blauwe enveloppe vaak  op zaterdag op de mat. U kunt de boodschap dan even tot u nemen, even het verpeste weekend uitrazen om vervolgens op maandag enigszins bedaard uw telefoontje te plegen richting de diensdoende belastingambtenaar. Als het om politiek gevoelige onderwerpen gaat handelt ons college van burgemeester en wethouders precies zo.

Ons reces was nog maar een paar dagen oud of een mededeling over Kennisstad haalde de lokale krant. Het college neemt een restschuld over van Kennisstad. Zo’n 170.000 euro wordt even weggepoetst zodat de stichting een frisse start kan maken. En dat terwijl er net miljoenen via de provincie binnengekomen zijn.

Kennisstad is een idee van voormalig wethouder Wim Faber en geruime tijd, eigenlijk altijd, onderwerp van discussie. Zo ligt er een vernietigend rapport van de Rekenkamer. Toen wethouder Martine Visser tijdens haar zwangerschapsverlof  vervangen werd door Faber heeft hij zijn Kennisstad overeind weten te houden. Ik durf de stelling wel aan dat het Visser niet gelukt was. Was het kind een half jaartje later gekomen…  Ook het politieke leven hangt van toevalligheden aan elkaar...

En nu, net als bij de belastingdienst heeft het college de mededeling op  een handig tijdstip bekend gemaakt. De gemeenteraad is 6 weken met reces en tegen de tijd dat het geagendeerd kan worden op de politieke markt zijn we 2 maanden verder. De vraag is of wij tegen die tijd afgekoeld zijn of juist meer verhit. Dit gedrag is niet zo zeer  handig, maar vooral laf en het getuigt van arrogantie in de richting van de gemeenteraad.

Even 170.000 euro schuld overnemen voor een frisse start. ’t Is een schande. Ik kan mij voorstellen dat er organisaties zijn die nog wat potjes aangezuiverd willen hebben.  Voedselbank, schuldhulpverlening, vrijwilligerorganisaties. Voor een frisse start na de vakantie moeten die maar even aankloppen bij mevrouw Visser, wethouder te Almere. Stadhuisplein 1, 1315 HR Almere.