Alle blogjes

Geen Stadsconferentie?

Soms lees je bijna over een artikel heen. Dat had ik toen ik in de Almere Vandaag een mededeling van het college opgetekend zag in het artikel “Geen stadsconferentie in Almere ”. Leest u het hier even en dan gaan we hier verder...

U bent er weer. De burgemeester heeft in haar nieuwjaarsspeech aangekondigd dat we (gemeentebestuur) in gesprek gaan met de inwoners van onze stad over de Schaalsprong. Maar omdat er al gesprekken zijn geweest over de A6 (uitstekende bijeenkomst overigens waar bewoners Adri Duivesteijn duidelijk maakten dat er geen op- of afrit door een wijk in Haven mag lopen) en omdat de NS ook nog wel een bijeenkomst zal gaan houden, misschien, blijkt nu… nogmaals: “blijkt nu” dat een stadsconferentie overbodig is.

 

De woordvoerder namens het college laat weten dat een aparte conferentie van de gemeente niets meer toevoegt. We hebben de A6 dus besproken, eventueel zal de NS dat nog gaan doen en daarmee is de Schaalsprong volgens dit college voldoende met de inwoners en ondernemers van deze stad besproken. Er gaat wel gesproken worden over de groei, “maar niet met ons”, niet met het college. Er zal ongetwijfeld een enorme schroef bij me los zitten, maar dit begrijp ik niet helemaal.

En voor wat ik wel begrijp heb ik er geen enkel begrip. Gaan we met de NS bespreken wat de schaalsprong betekent voor onderwijs in onze stad? Of hebben we dat al gedaan bij de bespreking van de A6. Gaat de NS over wachtlijsten bij de jeugdzorg. Of over de zorg die Leefbaar heeft over steeds meer jonge meisjes die crimineel gedrag vertonen. Gaat Rijkswaterstaat over onze sportvoorzieningen. Nee, natuurlijk niet. Daar gaan politici over.

Dit college gaat de confrontatie met haar inwoners en ondernemers uit de weg. Dit college denkt in infrastructuur, in gebouwen en in theorieën. Dit college gaat volkomen voorbij het leven van alledag met de problemen die daar bij horen. Die problemen moeten eerst gehoord, benoemd en besproken worden voordat we toe zijn aan de beslissing over de schaalsprong. Een Stadsconferentie is daarvoor een uitstekende manier en die moet gewoon doorgaan.